SAKARYA ARİFİYE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Ara Dönem İlçe Eğitim Kurumu Müdürleri Toplantısı Yapıldı

2018-2019 Ara Dönem İlçe Eğitim Kurumu Müdürleri Toplantısı Yapıldı

Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu Konferans Salonunda yapılan toplantıya Arifiye Kaymakamı Bekir DINKIRCI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel GÜLAÇ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sabri MERCAN, Nazmi ERMAN ve Okul Müdürleri katıldı.

Toplantı Arifiye Kaymakamımız Bekir Dınkırcı´nın eğitim öğretim konularını değerlendirdiği konuşmayla başladı. Kaymakam Dınkırcı konuşmasında; İnsan beyninin büyük oranda 0-6 yaşta geliştiğini vurgulayarak mümkün olduğunca okul öncesi eğitimin üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Okul yöneticilerimizin öğretmen, öğrenci, veli yönetişimi konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Kaymakam Dınkırcı okullarda yapılan öğretmenler kurulu, okul aile birliği toplantılarına katılabileceğini belirtti. Öğrencilerin girdikleri sınavlarda temel sorunun süreyi yetiştirememek olduğunu ve bu konuda okullarımızda hızlı okuma teknikleri çalışmaları yapılması gerektiğini söyleyen Kaymakam Dınkırcı özellikle kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin sevdikleri mesleklere yönlendirilebilmesi için kariyer günleri, meslek tanıtımı çalışmaları yapılmasını gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki dönem, bu çalışmalarımızın üzerine koyarak, daha fazla çalışarak; çok daha başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Yüksel GÜLAÇ´ın ilçenin mevcut durumu ile ilgili bilgi vermesinin ardından gündem maddelerine geçildi; 2023 Vizyon Belgesi, Akademik başarıyı etkileyen faktörler ve alınması gereken tedbirler, okullarda güvenlik tedbirleri, okullarımızda yürütülen projeler, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, okul web sitelerinin güncel tutulması ve EBA sisteminin etkili şekilde kullanılması için önlemlerin alınması ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü ve değerlendirildi. Okul müdürlerinin talep ve istekleri dinlenerek; değerlendirilmek üzere kayıt altına alındı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından Beslenme Dostu Okul Programı konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı okul müdürleri toplantısı İlçe Müdürümüz Yüksel GÜLAÇ´ın iyi dilek ve temennileri ile sona erdi.

 

30-01-201930-01-201930-01-201930-01-201930-01-2019

Arifbey Mah. Adnan Menderes Cad. B Blok No 5 Arifiye/SAKARYA - 0264 229 39 96

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.